Zoete aardappel uit de oven
Zoete aardappel of bataat zoals de zoete aardappel ook wel genoemd word is erg gezond.
Naast dat deze vol zit met vitamines zoals vitamine B zit de bataat ook boordevol vezels. De zoete aardappel is, zoals de naam al doet vermoeden zoet waardoor kinderen er vaak ook dol op zijn. In dit recept heb ik de zoete aardappel uit de oven lekker een beetje pit gegeven door deze te kruiden en dan te bakken in de oven. Het pittige combineert erg goed met het zoete van de aardappel. Eet de zoete aardappel uit de oven lekker met een salade en een stukje kip of eet het bij een lekker gebakken biefstukje.
Onderstaand recept is voor 2 á 3 personen
Zoete aardappelen uit de oven recept
- 400 gram zoete aardappel geschild en in stukken gesneden
- 4 eetlepels olijfolie om te bakken
- 1 theelepel paprikapoeder (pittige)
- ¼ theelepel paprikapoeder (gerookte)
- ½ theelepel komijnpoeder
- snufje chilipoeder
- snufje gedroogde rozemarijn
- zout naar smaak
Zoete aardappel uit de oven maken
- Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hete lucht)
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in gelijkmatige stukken
- Doe ze samen met alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar met een pollepel of met je handen
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de stukken aardappel over
- Zet de bakplaat met de aardappel in het midden van de oven en bak ze in 15-25 minuten gaar
- Check na 15 minuten even met een vork hoe ver ze zijn, dit hangt ook af van de oven en de dikte van de stukken aardappel
- Als de aardappelen gaar zijn en lekker gebakken haal je ze uit de oven en serveer ze direct
Ingrediënten
- 400 gram zoete aardappel geschild en in stukken gesneden
- 4 eetlepels olijfolie om te bakken
- 1 theelepel paprikapoeder pittige
- ¼ theelepel paprikapoeder gerookte
- ½ theelepel komijnpoeder
- snufje chilipoeder
- snufje gedroogde rozemarijn
- zout naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden (200 graden hete lucht)
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in gelijkmatige stukken
- Doe ze samen met alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar met een pollepel of met je handen
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de stukken aardappel over
- Zet de bakplaat met de aardappel in het midden van de oven en bak ze in 15-25 minuten gaar
- Check na 15 minuten even met een vork hoe ver ze zijn, dit hangt ook af van de oven en de dikte van de stukken aardappel
- Als de aardappelen gaar zijn en lekker gebakken haal je ze uit de oven en serveer ze direct